Over mij:

Wie ben ik?

Mijn naam is Tanja Kurvers. 

Ik ben geboren in de prachtige domstad Keulen/Duitsland. 

In 2003 verhuisde ik, voor de liefde, naar Nederland. 

 

 

Hier woon ik met mijn man, 2 katten en een hond vlak bij zee in Noord-Holland. Als we met onze hond langs het strand lopen, krijg ik nog steeds het vakantiegevoel. Vanuit de grote stad naar de zee... Wat een verandering. 

 

Mijn vakantie breng ik het liefst door in Zuid-Tirol/Italië of in het land waar ik vandaan kom. 

Mijn kennis en ervaring: Van Nederlands in het Duits vertalen en Duitse klantenservice.

 

Voordat ik in 2017 besloot om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan en als virtueel assistent in Duitsland en Nederland te beginnen, werkte ik meer dan 30 jaar als commercieel medewerker bij verschillende bedrijven in de klantenservice. 

 

Bij een uitgeverij was ik onder andere commercieel medewerker, werkte in de boekhouding en was de vaste vervanger voor de telefooncentrale en alles wat daarbij hoorde. 

 

Daarna besloot ik me nieuw te oriënteren en werkte ik weer voor een persgroothandel in de klantenservice en boekhouding. Door een fusie moest ik nog eens om me heen kijken voor een nieuwe baan. Die vond ik via een advertentie die ik zelf had geplaatst. Bij een makelaar zorgde ik voor de telefooncentrale, ontving de gasten en schreef brieven voor mijn baas na een steno- of bandopname na een eerder dictaat. 

 

Helaas moest ik mijn baan opgeven omdat ik naar Nederland verhuisde. 

 

In Nederland ben ik gaan werken bij een bedrijf dat lijmproducten verkocht. Hier heb ik samen met mijn collega voor de Duitse klanten gezorgd. Maar omdat ik niet van verkopen hield, besloot ik op zoek te gaan naar een nieuwe baan. 

 

Deze baan vond ik bij een makelaar. Hier was ik verantwoordelijk voor het opzetten van het filiaal in Duitsland. Natuurlijk was er veel te reguleren en moesten er medewerkers worden gevonden. Daarom heb ik de sollicitatiegesprekken met mijn Nederlandse collega gevoerd. Ik heb veel teksten vertaald van vakantiehuizen die in het buitenland te koop worden aangeboden.

 

Helaas is ook deze baan op een gegeven moment weggevallen en gelukkig vond ik heel snel iets nieuws. 

 

Daarna werkte ik meer dan 6 jaar in een bedrijf dat voedingssupplementen verkocht. Dat was precies wat ik altijd al zocht, ik kon Duitse klanten weer adviseren of bestellingen aannemen. Hier kon ik van tijd tot tijd ook thuis werken, wat ik erg leuk vond. Helaas werd de Duitse klantenservice gesloten, dus moest ik weer op zoek gaan. 

 

Daarna heb ik 1,5 jaar als voorbereider op het postkantoor gewerkt. Dat betekent dat je de post voor de postbode sorteert. Omdat de vestiging ,waar ik werkte, werd gesloten en naar Amsterdam verhuisde, besloot ik weer op zoek te gaan...

 

Helaas bleek het niet makkelijk om een parttime baan te vinden. 

 

Maar ik vond een baan die totaal verschilde van wat ik eerder had gedaan. 

Ik werkte als Web content schrijver in mijn kantoor aan huis. Helaas worden hier ook naar een tijd alle Europese websites gesloten. Zodat ik alweer naar een nieuwe baan moest zoeken. 

 

En nu dacht ik dat ik de stap moest zetten en voor mezelf aan de slag moest gaan. Dat was begin 2017 en ik heb het besluit tot vandaag niet betreurd. Ik heb al veel leuke klanten ontmoet en ik hoop dat er nog veel meer bij zullen komen.

Mijn moedertaal is Duits en ik schrijf en spreek goed Nederlands. 

Ik doe ook vertalingen van Nederlands naar Duits. 

 

Mijn sterke punten zijn:

  • resultaatgericht
  • zelfstandig
  • nauwkeurig
  • ben zeer klantvriendelijk
  • een prettige telefoonstem
  • flexibel
  • betrouwbaar